Hematologie on Tour #9 Voeding en kanker – Herma ten Have

met Servier Oncologie Nederland

Er zijn speciale aanbevelingen voor een gezonde voeding om de behandeling te ondersteunen en de kans op genezing te verbeteren. Daarnaast kunnen bepaalde voedingsmiddelen juist invloed hebben op de werking van medicijnen in het lichaam, waardoor men bijwerkingen kan krijgen of een medicijn soms minder goed werkt.

In deze podcast legt Herma ten Have o.a. enkele feiten en fabels rondom voeding(ssupplementen) uit, geeft ze tips wat te doen bij bijwerkingen van de kankerbehandeling en hoe de voedingstoestand van patiënten het beste gemonitord kan worden.

Meer informatie over voeding en kanker vind je op Voedingenkankerinfo.nl Via www.verwijsgidskanker.nl kun je een oncologiediëtist in de buurt vinden.
Het Handboek Voeding bij Kanker is te koop via https://www.tijdstroom.nl/product/100-318_Handboek-voeding-bij-kanker en via de boekhandel.

Herma ten Have is oncologiediëtist en werkt bij Careyn in de stad Utrecht. Ze is de hoofdredacteur van het Handboek Voeding bij Kanker, voorzitter van het transmurale multidisciplinaire Netwerk Zorg voor Mensen met Kanker Utrecht, voorzitter van de regionale Werkgroep Diëtisten Oncologie Utrecht en lid van de Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie.