Oncologie

ONZE TOEWIJDING AAN KANKERONDERZOEK

Om nieuwe behandelingen te ontdekken die het leven van patiënten verbeteren, investeert Servier gemiddeld 25% van zijn verkoopopbrengsten (excl. generieke geneesmiddelen) in onderzoek en ontwikkeling (R&D). De groep richt zich op onderzoek en ontwikkeling op therapeutische gebieden waar de behoeften aanzienlijk zijn.

servier-experience

SOLIDE TUMOREN

HEMATOLOGISCHE TUMOREN

KANKER

Kanker is de tweede doodsoorzaak in de wereld en blijft toenemen. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat er in de komende twee decennia 22 miljoen nieuwe gevallen per jaar zullen zijn.
Gezien de omvang van de therapeutische behoeften op het gebied van oncologie heeft Servier besloten om van de strijd tegen kanker een prioriteit te maken: in 2021 moet de helft van het totale R&D-budget naar oncologie gaan. R&D-programma’s voor oncologie van Servier onderzoeken twee belangrijke gebieden: apoptose en immuno-oncologie.

APOPTOSE

Apoptose is een geprogrammeerd celdoodmechanisme, dat door sommige kankercellen wordt ondermijnd. Daarom is de therapeutische strategie van Servier het ontwikkelen van moleculen die gericht zijn op het herstellen van het vermogen van kankercellen om door apoptose te sterven.
Servier heeft een geavanceerde reeks BCL-2- en MCL-1-remmers ontwikkeld, die apoptose in kankercellen induceren en die worden bestudeerd in lopende preklinische en klinische onderzoeken. Dit werk wordt gedaan in samenwerking met Vernalis Research in Cambridge, Novartis, het Walter and Eliza Hall Institute en het Alfred Hospital in Melbourne, Australië.

IMMUNO-ONCOLOGIE

Immuno-oncologie is een revolutionaire therapie die tot doel heeft het immuunsysteem tegen kankercellen te stimuleren. Servier onderzoekt twee soorten innovatieve benaderingen: monoklonale antilichamen (mono of bispecifiek) en CAR-T-cellen. Op dit gebied blijft Servier werken aan UCART 19, de eerste allogene celtherapie in klinische ontwikkeling, ontwikkeld in samenwerking met het Franse biotechbedrijf Cellectis en het Amerikaanse biotechbedrijf Allogene Therapeutics. Sinds 2017 werkt de groep samen met Pieris aan de ontwikkeling van bispecifieke antilichamen. In 2018/2019 versterkte de groep ook zijn innovatiemogelijkheden op het gebied van immuno‑oncologie na partnerschappen met Symphogen en Precision BioSciences.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Placeholder 06

WERELD KANKERDAG

We staan hier graag even bij stil. Juist in deze covidtijd! Want juist nu is het belangrijk dat mensen met kanker en hun naasten de weg weten te vinden naar covidproof zorg en ondersteuning.

Placeholder 04

Servier neemst Agios Pharmaceuticals over

Servier heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten voor de overname van de oncologie-activiteiten van Agios Pharmaceuticals. De transactie is goedgekeurd door de respectievelijke raden van bestuur van beide bedrijven.

Servier’s projecten: de P

De patiënt centraal, kortweg ‘de P’ is een online projecten verzamelplek. Op de website http://www.depatientcentraal.nl verzamelen we projecten die het leven van oncologische patiënten helpen te verbeteren.

Melding bijwerking

Indien u een bijwerking wilt melden van een van onze geneesmiddelen gebruik dan het contactformulier ‘Melding bijwerking’ onderaan de pagina. Of neem contact met ons op via e-mailadres pharmacovigilance.be@servier.com of via telefoonnummer +3225294311.

Bronnen foto: Adobe Stock©Kateryna_Kon; © Servier Medical Art