ONZE TOEWIJDING AAN KANKERONDERZOEK
Om nieuwe behandelingen te ontdekken die het leven van patiënten verbeteren, investeert Servier gemiddeld 25% van zijn verkoopopbrengsten (excl. generieke geneesmiddelen) in onderzoek en ontwikkeling (R&D). De groep richt zich op onderzoek en ontwikkeling op therapeutische gebieden waar de behoeften aanzienlijk zijn.

KANKER
Kanker is de tweede doodsoorzaak in de wereld en blijft toenemen. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat er in de komende twee decennia 22 miljoen nieuwe gevallen per jaar zullen zijn.
Gezien de omvang van de therapeutische behoeften op het gebied van oncologie heeft Servier besloten om van de strijd tegen kanker een prioriteit te maken: in 2021 moet de helft van het totale R&D-budget naar oncologie gaan. R&D-programma’s voor oncologie van Servier onderzoeken twee belangrijke gebieden: apoptose en immuno-oncologie.

APOPTOSE
Apoptose is een geprogrammeerd celdoodmechanisme, dat door sommige kankercellen wordt ondermijnd. Daarom is de therapeutische strategie van Servier het ontwikkelen van moleculen die gericht zijn op het herstellen van het vermogen van kankercellen om door apoptose te sterven.
Servier heeft een geavanceerde reeks BCL-2- en MCL-1-remmers ontwikkeld, die apoptose in kankercellen induceren en die worden bestudeerd in lopende preklinische en klinische onderzoeken. Dit werk wordt gedaan in samenwerking met Vernalis Research in Cambridge, Novartis, het Walter and Eliza Hall Institute en het Alfred Hospital in Melbourne, Australië.

IMMUNO-ONCOLOGIE
Immuno-oncologie is een revolutionaire therapie die tot doel heeft het immuunsysteem tegen kankercellen te stimuleren. Servier onderzoekt twee soorten innovatieve benaderingen: monoklonale antilichamen (mono of bispecifiek) en CAR-T-cellen. Op dit gebied blijft Servier werken aan UCART 19, de eerste allogene celtherapie in klinische ontwikkeling, ontwikkeld in samenwerking met het Franse biotechbedrijf Cellectis en het Amerikaanse biotechbedrijf Allogene Therapeutics. Sinds 2017 werkt de groep samen met Pieris aan de ontwikkeling van bispecifieke antilichamen. In 2018/2019 versterkte de groep ook zijn innovatiemogelijkheden op het gebied van immuno‑oncologie na partnerschappen met Symphogen en Precision BioSciences.
GERELATEERDE ARTIKELEN
WORLD CANCER DAY
We would like to reflect on this. Especially in this covid time! Because right now it is important that people with cancer and their loved ones know how to find their way to covid-proof care and support.
Servier acquires Agios Pharmaceuticals
Servier announced today that it has entered into an agreement to acquire the oncology business of Agios Pharmaceuticals. The transaction has been approved by the respective boards of directors of both companies.
Servier’s projects: the P
The patient is central, in short ‘the P’ is an online project gathering place. On the website http://www.depatientcentraal.nl we collect projects that help improve the lives of oncological patients.
Melding bijwerking
Indien u een bijwerking wilt melden van een van onze geneesmiddelen gebruik dan het contactformulier ‘Melding bijwerking’ onderaan de pagina. Of neem contact met ons op via e-mailadres pharmacovigilance.be@servier.com of via telefoonnummer +3225294311.
Bronnen foto: Adobe Stock©Kateryna_Kon; © Servier Medical Art