Over Servier

HISTORIE

Servier is in 1954 opgericht door arts en apotheker dr. Jacques Servier in Orléans, Frankrijk. Hier is hij een onderzoekslaboratorium gestart met 9 personen. Sinds die tijd is Servier uitgegroeid tot een wereldwijd particulier farmaceutisch bedrijf. Servier heeft geen aandeelhouders. Sinds 1972 is Servier ook vertegenwoordigd in Nederland.

150 landen met 21.800 werknemers wereldwijd

Servier is actief in 150 landen met 21.800 werknemers wereldwijd

Placeholder 04

Meer dan 20% van de wereldwijde omzet wordt geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling

Dagelijks worden 100 miljoen patiënten behandeld met onze medicijnen (incl. generieke producten)

Servier heeft op dit moment producten op het gebied van oncologie, cardiologie, metabole ziekten, neuropsychiatrie en reumatologie

BEKIJK ONZE CORPORATE VIDEO

Met 100 miljoen patiënten die wereldwijd dagelijks met onze medicijnen worden behandeld, zijn we ons terdege bewust van onze verantwoordelijkheden jegens patiënten, artsen en zorgverleners. Zij zijn de drijvende kracht achter onze dagelijkse drang naar innovatie als aanbieder van therapeutische vooruitgang.

SERVIER NEDERLAND

Servier Nederland is gevestigd in Leiden. Op dit moment hebben wij 13 producten in distributie op het gebied van oncologie, cardiologie, diabetes en neuropsychiatrie. Op deze site vind je informatie over onze overige producten.

SERVIER IN ONCOLOGIE

Onze visie voor onze oncologieproducten is wat ons drijft. Dit is onze visie:

Onze visie

Servier wil mensen met kanker hoop op leven geven. We zetten alles wat we kunnen in om nieuwe medicijnen te ontdekken en maken. Nu en in de toekomst

Wilt u meer uitleg over onze visie? Klik dan hier

Onze kernwaarden

Geïnspireerd door onze visie, zijn er een paar kernwaarden waarin we geloven en die ons helpen onze doelen te bereiken.

Wilt u meer uitleg over onze kernwaarden? Klik dan hier

TRANSPARANTIE

Nieuwe medicijnen ontdekken vinden we belangrijk bij Servier. Vanaf het ontdekken van een nieuw medicijn tot wanneer een patiënt dat medicijn kan krijgen, is een lange reis. Die reis begint op onze onderzoeksafdelingen. Daarna werken we samen met artsen en wetenschappers uit de gezondheidszorg om een medicijn verder te ontwikkelen. Soms is het bij samenwerken nodig om geld of goederen te investeren. Farmaceuten moeten zich hiervoor houden aan de CGR-richtlijn.

Volgens deze richtlijn wordt alles wat Servier heeft geïnvesteerd bekend gemaakt in het Transparantieregister Zorg. Kosten voor onderzoek en ontwikkeling horen daar niet bij. Daarom maken we hier graag bekend wat die kosten waren. Servier heeft in 2020 in Nederland in Nederland €1.079.932,00 geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Placeholder 06

Maagkanker

Er zijn verschillende zaken die kans dat je maagkanker krijgt, groter maken. Deze zaken hebben vaak te maken met je omgeving en je gedrag. Maagkanker wordt in de meeste gevallen pas laat ontdekt. Dit komt omdat mensen pas laat klachten krijgen.

Placeholder 04

Alles over Acute Lymfoblastische Leukemie (ALL)

Deze vorm van kanker zit in het beenmerg. ALL tast een bepaald type witte bloedcellen aan: de lymfoblasten. Dit zijn lymfocyten in een vroege ontwikkelingsfase. ALL is de vorm van leukemie die bij kinderen het meest voorkomt. Maar het komt in alle leeftijdsgroepen voor.

Alvleesklierkanker: vaak te laat ontdekt

Alvleesklierkanker is één van de vormen van kanker met een slechte kans om beter te worden. Maar 5% van de patiënten leeft nog na vijf jaar. De ziekte wordt in de meeste gevallen pas heel laat ontdekt. In die fase van de ziekte kan de tumor meestal niet meer weggehaald worden. Het laat ontdekken van de kanker komt omdat mensen pas veel later klachten krijgen.

Melding bijwerking

Indien u een bijwerking wilt melden van een van onze geneesmiddelen gebruik dan het contactformulier ‘Melding bijwerking’ onderaan de pagina. Of neem contact met ons op via e-mailadres pharmacovigilance.be@servier.com of via telefoonnummer +3225294311.