De samenwerking is gericht op het ontwikkelen van medicijnen tegen darmkanker

Celsius Therapeutics is een gemeenschap van wetenschappers, technologen en clinici. Zij richten zich op het ontwikkelen van medicijnen tegen kanker en auto-immuun ziekten. Celsius is gestart in 2018 en is gevestigd in Cambridge (VS). Celsius is een marktleider in de toepassing van ‘single cell genomics’ bij het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen.

“Aangezien colorectale kanker een belangrijke oorzaak blijft van sterfgevallen door kanker wereldwijd, zien we een dringende noodzaak om nieuwe therapeutische opties voor patiënten naar voren te brengen”, zegt Hugues Dolgos, Global Head of Oncology R&D bij Servier.
“Door deze samenwerking zullen we Celsius ‘single cell genomics-platform, machine learning-mogelijkheden en doelvalidatie-expertise gebruiken om ons begrip van de verschillende subtypes van CRC te verfijnen en nieuwe geneesmiddeldoelwitten te ontdekken met als doel nieuwe precisietherapieën te ontwikkelen voor specifieke patiënten. Servier zal kandidaat-geneesmiddelen ontdekken en ontwikkelen door gebruik te maken van onze end-to-end capaciteiten van kleine moleculen en grote moleculen”, besluit Hugues Dolgos.