Servier neemt het Deense biotechnologiebedrijf Symphogen over. Dit bedrijf wordt het nieuwe kenniscentrum voor antilichamen van Servier. Hierdoor vergroten we de aanvoer van nieuwe medicijnen voor verschillende ziekten bij Servier.
Symphogen is nu een dochteronderneming van Servier. Symphogen behoudt haar operationele autonomie. De ervaren werknemers blijven bij Symphogen in dienst.

Als onderdeel van de overname is Christophe Thurieau, uitvoerend directeur van Servier Research Institute benoemd tot bestuursvoorzitter van Symphogen. Karin Garre, voormalig directeur-generaal van Symphogen, is benoemd tot algemeen manager van Symphogen. Martin Olin, voormalig bestuursvoorzitter van Symphogen, treedt op als een externe adviseur om deze overgang te begeleiden.

Claude Bertrand, vice-bestuursvoorzitter Research & Development bij Servier, zei: “De voltooiing van deze overname stelt Servier in staat haar capaciteiten voor de toepassing van antilichamen in de oncologie en haar overige therapeutisch disciplines een impuls te geven. Dit efficiënte platform van Symphogen voor de ontdekking van en het onderzoek naar antilichamen, zal onze R&D-capaciteiten en toevoerkanalen versterken, geheel in lijn met ons streven om levensreddende behandelingen beschikbaar te maken voor grotere aantallen mensen over de hele wereld.”

Over Symphogen

Symphogen is opgericht in 2000 in Denemarken. Symphogen is een biotechnologiebedrijf. Zij ontwikkelden een efficiënt onderzoeksplatform dat snel grote hoeveelheden monoklonale en bi-specifieke antilichamen kan identificeren. Ondersteund door mogelijkheden voor vroege ontwikkeling met sterke in vitro- en in vivo-capaciteiten binnen de oncologie en de immuno-oncologie.

Als onderdeel van de overname door Servier, wordt Symphogen het kenniscentrum voor antilichamen van de Groep, aangezien het platform van Symphogen antilichamen kan leveren met unieke functionaliteiten.
Symphogen gelooft, in lijn met de waarden van Servier, in de kracht van samenwerking en is toegewijd aan het ontwikkelen van innovaties ten behoeve van de patiënt.

Kerncijfers Symphogen

95 werknemers waarvan 81% werkzaam is in onderzoek & ontwikkeling

Gemiddeld werken de personeelsleden al 6 jaar voor Symphogen

De verdeling tussen mannen en vrouwen is 40% – 60%

Lees meer over monoklonale antilichamen